Sortiment Allmänt

Läs mer under fliken ”Beställningar” för Beställningar ;)


-Spår av 

Vi kan aldrig garantera till 100% att det inte finns spår utav olika allergener som tex ägg, mjölk mm. då vi använder oss utav dessa saker i bageriet, det enda som det inte bör finnas spår utav är gluten och vetestärkelse. Vi har egna verktyg/bunkar och maskiner till beställningar som är utan ägg och mjölk, och vi bakar dessa produkter separat.

-Ekologiskt

Ett helt eget sortiment undrar du? Nej tyvärr, men vi kommer använda ekologiska ingredienser i allt så långt det går, prismässigt.

-Smörgåstårtor och mackor

Javisst, vi har en egen kallskänk också där vi även gör allergifria alternativ.

-Mjölkfritt

-Laktosfritt

-”Sockerfritt”

eller som vi hellre säger  -Sockerfattigt. Vi använder Honung, Agave, Lönnsirap, oraffinerat rårörsocker, och ibland Stevia.

För diabetiker följer vi Stockholms diabetesförenings råd och bakar med bland annat en liten mängd socker, och då någon av dom alternativen från ovan, mer fibrer, mandel, frön och havregryn. Men du som är diabetiker kan självklart välja ett sötningsmedel som du klarar av så kan vi i så fall baka på det.

Länk till Stockholms Diabetesförenings råd vid bakning

-Nötfritt         

Vi använder för tillfället inga nötter alls i lokalen

-Glutenfritt

Vi använder inga färdiga mjölmixer som innehåller vetestärkelse, utan vi blandar utav bland annat majsmjöl, durramjöl, rismjöl, potatismjöl, tapioca, teff mf.

Vi använder oss utav Glutenfri Ren Havre i en del bakverk.

Lokalen är nybyggd för ändamålet och inget vetemjöl har någonsin varit i lokalen.

Utrustning såsom plåtar, ugn, degmaskin är begagnat och har tidigare varit i ett bageri, men är noga rengjort, men kan givetvis inte garantera till 100% att inte något gluten skulle gömma sig i nån vrå.

Det enda som innehåller gluten som kommer innanför våra dörrar är färdiga tårtbottnar smörgåstårtebottnar och baguetter som vi bereder i kallskänken, och aldrig i bageriet, och aldrig under tiden vi producerar något som är glutenfritt.

-Rawfood

 

-Sojaprodukter

Vi använder ibland sojagrädde i mjölkfria/veganska tårtor mm.

-Övrig allergi

Vi kan även utesluta andra produkter vid annan allergi som tex ägg, mandel, mm. Kontakta oss för mer information